OKEY…Yang Nie PADPHET AYAM KACANG BUNCIS…Yang Nie Pun Saya
Suka..Sebab Pedas…Saya Paling Suka Makan Pedas..Every Lauk Must Be Spicy..Kalau
Tidak Tak Kick…Di Sini Saya Sertakan Resepi :
PADPHET AYAM KACANG BUNCIS
BAHAN-BAHAN (KISAR)
·
3
Ulas Bawang Besar
·
3
Ulas Bawang Putih
·
Sedikit
Belacan
·
Lada
Hitam (1 Camca Kecil)
·
Cili
Padi Hijau (Ikut Cita Rasa) – Anggaran 10 Batang
·
Seinci
Halia
·
Seinci
Lengkuas
·
1
Batang Serai
BAHAN- BAHAN LAIN
·
Ayam
(Sebelah)
·
Kacang
Buncis (Boleh Ganti Dengan Terung Bulat/Pipit,Rebung,Umbut Kelapa)
·
Daun
Limau Purut
CARA-CARA
·
Tumis
Bahan Kisar Samapai Naik Bau N Pecah Minyak.
·
Masukkan
Ayam Dan Tunggu Hingga Masak. (Jika Paste Terlampau Kering Bole Masuk Sedikit
Air N Tunggu Hingga Masak Ayam Tersebut).
·
Masuk
Pula Kacang Buncis N Daun Limau Purut.
·
Perasakan
Dengan Gula N Garam. (2 sudu besar gula n 1 sudu kecil garam)
2 comments:
Done bookmark this recipe. Tq :-)
Thank you sis. :)
Post a Comment