Monday 14 March 2016

RESEPI 2 : PADPHET AYAM KACANG BUNCIS


OKEY…Yang Nie PADPHET AYAM KACANG BUNCIS…Yang Nie Pun Saya Suka..Sebab Pedas…Saya Paling Suka Makan Pedas..Every Lauk Must Be Spicy..Kalau Tidak Tak Kick…Di Sini Saya Sertakan Resepi :

PADPHET AYAM KACANG BUNCIS

BAHAN-BAHAN (KISAR)
·         3 Ulas Bawang Besar
·         3 Ulas Bawang Putih
·         Sedikit Belacan
·         Lada Hitam (1 Camca Kecil)
·         Cili Padi Hijau (Ikut Cita Rasa) – Anggaran 10 Batang
·         Seinci Halia
·         Seinci Lengkuas
·         1 Batang Serai

BAHAN- BAHAN LAIN
·         Ayam (Sebelah)
·         Kacang Buncis (Boleh Ganti Dengan Terung Bulat/Pipit,Rebung,Umbut Kelapa)
·         Daun Limau Purut

CARA-CARA
·         Tumis Bahan Kisar Samapai Naik Bau N Pecah Minyak.
·         Masukkan Ayam Dan Tunggu Hingga Masak. (Jika Paste Terlampau Kering Bole Masuk Sedikit Air N Tunggu Hingga Masak Ayam Tersebut).
·         Masuk Pula Kacang Buncis N Daun Limau Purut.
·         Perasakan Dengan Gula N Garam. (2 sudu besar gula n 1 sudu kecil garam)










2 comments:

adianiez AIDA said...

Done bookmark this recipe. Tq :-)

itsmesalrini said...

Thank you sis. :)